OLEJ TAMANU BIO / Calophyllum Inophyllum Seed Oil / Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny olej tamanu /foraha/ BIO otrzymany jest poprzez tloczenie na zimno pestek z dojrzalych owoców drzewa tamanu rosnacego na wyspie Tahiti. Tlusty olej o bardzo intensywnym zapachu i ciemno-zielonym zabarwieniu zawiera fitosterole, 70% NNKT, kwas kalofillowy (odpowiadajacy za dzialanie przeciwbakteryjne) i kallofilloidyne. Olej o wlasciwosciach gojacych, przeciwzapalnych, przeciwbólowych, antybakteryjnych, antywirusowych, przeciwgrzybicznych, przeciwreumatycznych oraz pobudzajacych regeneracje tkanek. Intensywnie regeneruje skóre, redukuje blizny i zapobiega rozstepom. Dodatkowo poprawia napiecie skóry redukujac zmarszczki. Znajduje równiez zastosowanie jako dodatek w pielegnacji przy ropiejacych i zainfekowanych ranach przy tradziku i zanieczyszczonej skórze. Zapobiega tworzeniu sie zaskórników. Polecany dla cery mieszanej, tlustej i tradzikowej. SPOSÓB UZYCIA uzywac w rozcienczeniu 50% z innym oleje bazowym do bezposredniej aplikacji na skóre przy problemach tradzikowych dobrze laczyc z naturalnym olejkiem lawendowym, geraniowym oraz z drzewa rózanego zalecany do chorób wlosów (lupiez, luszczyca, zapalenie mieszków wlosowych, lysienie) – wcierac niewielka ilosc w skóre glowy i wlosy, zmywajac pózniej wcierke delikatnym szamponem dodatek do innej bazy olejowej wykorzystywanej w masazu lecznicze kapiele – dodac ok. 8-10 ml do wanny wypelnionej 1/3 letniej wody – zwlaszcza w przypadku oczyszczenia skóry zanieczyszczonej. POCHODZENIE Tahiti Olej ze slodkich migdalów firmy ETJA jest w 100% zimnotloczony, nierafinowany w wersji organicznej. Posiada certyfikat organizacji Soil Association PRZECHOWYWANIE Zawsze po uzyciu zamykac korkiem pompke dozujaca i starac sie przechowywac w zimnym miejscu. Olej delikatny na temperatury, nie podgrzewac. Olej nosnikowy jest naturalnym produktem. Wplyw sezonowych zmian pogodowych moze wywolac niewielkie róznice w kolorze, zapachu i gestosci.

Sprawdź cenę i kup